Grannsamverkan – Polisen informerar

Hej grannsamverkare.

Här nedan följer lite statistik för ert område.
Statistik över området Segevång:

Lägenhetsinbrott 2017 september till december 10 stycken.

Lägenhetsinbrott 2018 september till december 3 stycken.

Nu vill vi på polisen vända oss speciellt till er som har hund. Ni skulle kunna hjälpa oss på ett bra sätt. Som bekant är det vinter, mörkt ute och antalet utomhusaktiviteter är ganska få jämfört med vår och sommar. Det är här ni som hundägare kommer in! Ni som trotsar vädrets makter oavsett och som tar en runda med er familjemedlem. Får vi be er att hålla ett extra öga på omgivningarna när ni går rundan. Ser ni något som avviker från det vanliga så är vi tacksamma att få reda på detta. Ring eller mejla oss med observationer eller tips. Vi tar emot det mer än gärna!

Till saken hör att det är just under vintern som inbrottstjuvar härjar som mest i bostadsområden. Mörker och få människor ute i kylan gör det möjligt för tjuvar att operera ostört under många minuter eller till och med timmar. Så spana lite åt oss i dina omgivningar under nästa rastrunda. Det spelar faktiskt ingen roll om du har sällskap av hund, katt, höns, en ödla, andra människor eller dig själv. Bara du hör av dig om du ser något misstänkt. Det finns nämligen något som inbrottstjuvar avskyr förutom larm, timers, övervakningskameror och bra belysning: det är engagerade grannar och närboende.

Vi vill även på förekommen anledning informera om företeelsen Vishing.
Vishing är ett bedrägerisätt där målsägaren blir uppringd eller kontaktad via mail eller sms och ombeds att bekräfta sina inloggnings-uppgifter vilket gör att misstänkt kan tömma kontot eller starta telefonbank för att därefter tömma kontot.

Via nedan länk kan ni även läsa om det på Facebook

https://sv-se.facebook.com/polisen/videos/288256108468989/UzpfSTMyMzA3NTM4NDM4NDk1MjoyNzUyMTk4MTM0ODA1OTg2/

 Pierre Douhan
Kommunpolis område Norr, Malmö.


Kontakt

Polisen behöver tips från er för att kunna förebygga brott, bekämpa brott och skapa trygghet i samhället.
Ring hellre en gång för mycket än inte alls.
Ring 114 14 eller om det är akut, 112.

Lycka till i ert fortsatta arbete med en aktiv grannsamverkan. Tillsammans förebygger vi brott!