Sköna Maj är kommen…

JA nu är våren väl förhoppningsvis riktigt på gång och det händer en hel del i vår förening....

Nu är NYA grillplatserna invigda

Mellan tolv och två den 1 maj, så grillades och bjöds på det på korv, vid våra nya uteplatser. Bägge gårdarna har fått en upprustning av grillplatsen och tak över, även om det till invigningen fortfarande var himlen till tak på gård 100 🙂
Invigningen sponsrades av Pölsemannen på Stora Bernstorp - vi tackar så mycket!

Vi hoppas att det skall bli ännu bättre att kunna träffas ute och käka lite. Själva grillen är av skorstens typ och där finns utdragbart grillgaller.

Tänk på att helst lägga en bit folie i botten av denna grill, innan du lägger grillkolen. det blir då lättare att att hålla rent i "aske-lådan". Givetvis skall aska och ev överbliven grillkol, tas om hand om på ett SÄKERT SÄTT. Våra soptunnorna är jättebra att lägga SOPOR I, men INTE KOLEN!

 

Nya växter vid cykelställen

Då ölandstoken som fanns vid cykelställen framför 92:an och 102:an,  har passerat "bäst-före" datumet, så har Utetjänst grävt bort dessa. Man har oxå lagt på ny jord och håller nu på att sätta nya buskar där.

 

Riksbyggens Ute-grupp

För en del av våra arbeten utomhus anlitar vi numera även Riksbyggens Utegrupp. De har under sista veckan i april bl.a gjort en stor vår-städning i vår förenings område.
De har t.ex klippt ner nästan all buskarna runt lekplatserna - SÅ VI kan väl ALLA HJÄLPAS ÅT att se till så dessa NU SPRÖDA buskar - INTE blir NERTRAMPADE !

Återställningen av markytor och gräsmattor, efter den stora fasadrenoveringen förra året pågår och beräknas fortsätta minst en månad framåt.

Dessa nu rätt spröda buskar, kan vi väl hjälpas åt att INTE TRAMPA NER !

Sommarjobbarna klara

Som vanligt så erbjuder vi lite sommarjobb för våra medlemmars tonårs- ungdomar. De som sökt och skall jobba har redan fått reda på vilken av de två perioderna de skall arbeta. De kommer som att framförallt jobba med trädgårdsarbete på våra gårdar. Det blir 4 stycken ungdomar i varje period.

Mer hjälp till Mats

Ett nytt släp har inhandlats och det är en fin hjälp för Mats att få ut blommor, jord, och allt anat som behövs till våra gårdar. Att kunna lasta allt på vagnen, gör att det blir mindre spill-tid för att går fram och tillbaka från förrådet/garaget. Det gamla släpet utrangerades för något år sedan, då det knappt höll ihop.

 

 

...när nu alla sommarmöblerna skulle ut, var det bra med ett nytt släp